A publikáció ideje: 2020. Sze. 30.
Oktatás / xHeadline | Szerző ©

Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit – Nyomozós játék indul kisiskolásoknak

Harisnyás PippiOrszágos nyomozós játékot szerveznek az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeinek, tanáraiknak és családjaiknak Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit címmel.

A Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a nosalty.hu által szervezett játék október 1. és 22. között zajlik. A játék főszereplője az idén 75. születésnapját ünneplő Harisnyás Pippi, partnere a szintén Astrid Lindgren által megálmodott mesterdetektív, Kalle Blomkvist lesz, aki a nyomoknak személyesen jár utána, és a világ számos pontjáról videókban tudósít a nyomozás állásáról – olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, Harisnyás Pippi történetét 76 nyelvre fordították le, a szerző legkedveltebb hőse. A játék célja, hogy a játékban résztvevő csapatok által beküldött nyomok alapján megtalálják a mára nagymama korú Harisnyás Pippit.

“Történt ugyanis, hogy Harisnyás Pippi azon a napon, amikor betöltötte 18. életévét – és ekkor hivatalosan is nagykorú lett – egy éjjel fogta pöttyös lovát és a majmát Nilsson urat, a táskáját teletömte pénzzel meg néhány napra elegendő gyömbéres sütivel, majd eltűnt. Azóta látni vélték itt és ott, ekkor és akkor, de ő nem adott hírt magáról” – olvasható a közleményben.

A játék során a gyerekek segítségét kérik, hogy adjanak tippet Kalle nyomozónak, merre induljon felkutatni Pippit. Hogy nézhet ki most, merre élhet, mivel foglalkozhat, vannak-e unokái, van-e még lova, még mindig bőröndben tartja-e a pénzét, szokott-e gyömbéres kekszet sütni? Pippi néni köztünk él, de vajon ki ő? – teszik fel a kérdést a szervezők.

Mint írják, a sikeres nyomozás első lépése alaposan megismerni ezt a mindig vidám kislányt. Ehhez a szervezők közösen feldolgozandó, letölthető anyagokat is biztosítanak, illetve használhatók a Móra Kiadó Harisnyás Pippi kötetei is. A nosalty.hu közzéteszi Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményének receptjét, hogy a családok együtt megsüthessék nyomozás közben.

A legjobb ötleteket a zsűri könyvcsomagokkal, színházjegyekkel, ajándékcsomagokkal, és “pippis” ajándékokkal jutalmazza. Az online eredményhirdetés november 2-án, hétfő délután lesz a Pesti Magyar Színház Facebook-oldalán. A pályázatról a http://pestimagyarszinhaz.hu/harisnyas-pippi-75/ linken olvashatók részletek.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4iG