A publikáció ideje: 2020. Sze. 16.
Bíróság | Szerző ©

Két “érdekes” ítélet

BíróságÖt év fegyházbüntetésre ítéltek első fokon, nem jogerősen egy külföldi férfit, aki kábítószert kínált megvételre egy civil ruhában szolgálatot teljesítő rendőrnek az O.Z.O.R.A. Fesztivál területén 2017 augusztusában, megjelölve a kábítószerek fajtáit – közölte a Székesfehérvári Törvényszék.

Tájékoztatásuk szerint a tárgyaláson a vádlott távollétében született ítélet, amely kábítószer-kereskedelem bűntettében találta bűnösnek a férfit. A szabadságvesztés kiszabása mellett a vádlottat öt évre kiutasították Magyarország területéről.

A törvényszék emlékeztetett arra, hogy a rendőri intézkedés során a férfi ruházatából, táskájából, illetve személygépjárművéből anfetamin, MDMA, LSD, ketamin, kannabisz, valamint a kábítószer értékesítéséhez használt digitális mérleg és a kábítószer értékesítéséből származó pénz került elő, amelyeket a helyszínen lefoglaltak.

A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott osztrák állampolgárságú, a rendőri intézkedés során lefoglalt kábítószert és az annak értékesítéséből származó mintegy 60 ezer forintot, 1300 eurót és 60 svájci frankot elkobozták.

A másik ítélet
Mindezt hasonlítsuk össze a Sziget fesztiválon tavaly elfogott két holland kábítószerkereskedő ítéletével. A két hollandtól százmillió forint értékű drogot foglaltak le, s a Fővárosi Törvényszék június végén kihirdetett elsőfokú ítéletében a dílereket bűnösnek mondta ki jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, amiért öt év szabadságvesztésre, valamint négy év Magyarországról történő kiutasításra ítélte őket. A határozat kihirdetése után azonban a törvényszék a vádlottak letartóztatását megszüntette és – bérelt lakásban – bűnügyi felügyeletbe helyezte őket a másodfokú eljárás befejezéséig. (Érthetetlen. A -szerk- megj.)

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biztonságpiac 2020 Konferencia és Kiállítás — 2020 szeptember 22.