Két és fél év a rendőrök elől menekülve balesetet okozó szírnek

bilincsKét és fél év börtönre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság egy 25 éves szír állampolgárt, aki, miközben két rendőrautó elől menekült, nekiütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsinak, és a balesetben heten megsérültek – közölte a Kecskeméti Törvényszék.

A Németországban élő szír férfit még tavaly nyáron akarták igazoltatni az M5-ös autópályán, miközben öt szír állampolgárral Szegedről Ausztriába tartott. A férfi sem a fény- és hangjelzésre, sem a magyarul és angolul is elhangzó felszólításra nem állt meg – közölték.

Menekülése közben az egyik rendőrautóra ráhúzta a kormányt, mire az fékezésre kényszerült, a másikat pedig a szalagkorlátnak akarta szorítani, de az ütközést a rendőröknek sikerült elkerülniük. Az üldözött férfi később hirtelen irányt váltott, és miközben nagy sebességgel Budapest felé tartott, figyelmen kívül hagyott egy elsőbbségadás kötelező táblát és nekiütközött egy szabályosan közlekedő gépjárműnek. A balesetben a vétlen autó sofőrje, a szír férfi és két utasa nyolc napon túl gyógyuló, másik három utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés miatt a Kecskeméti Járásbíróság két év hat hónap börtönre ítélte, öt évre kiutasította az országból, valamint három és fél évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn. A letartóztatásban lévő vádlott ellen embercsempészés miatt egy másik eljárás is folyamatban van, de abban még nem emeltek vádat.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment