Letartóztatásban az oroszlányi késes rabló

A Komáromi Járási Ügyészség a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a komáromi dohányboltban késsel fenyegetve kényszerítette az eladót a kasszában lévő pénz átadására.

Az indítvány szerint az oroszlányi férfi 2020. április 16-án, dél után pontosan fél órával egy komáromi dohányboltban az eladó felé egy húsz centi pengehosszúságú kést tartott, felszólította, hogy az összes pénzt pakolja a műanyag szatyorba, és közben azt mondta, hogy „Ne ellenkezzen, ha nem akar magának problémát!”

A sértett a kasszából 266 ezer forintot vett ki, majd azt a gyanúsítottnál lévő szatyorba tette, amely után a rabló távozott a dohányboltból.

A bűncselekmény helyszínének közelében a kiérkező rendőrjárőrök intézkedtek az elkövetővel, aki ennek folyamatosan, aktívan ellenállt, nem hagyta magát megbilincselni. A helyszínen lévő rendőrautó első szélvédőjét több alkalommal, nagy erővel megütötte, aminek következtében az több helyen betörött, és a vezető ülés felőli ajtó kilincsét is kitörte. A férfi csak a földrevitelét és többszöri rendőri felszólítást követően nyugodott meg.

Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a férfi letartóztatását a szökés, és elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment