Lezuhant egy Szu-27-es vadászgép Moszkva közelében

szu-27Lezuhant a Russzkije Vityjazi orosz katonai műrepülő csoport egy Szu-27-es vadászgépe Moszkva közelében, a pilóta életét vesztette.

Az első jelentések még arról szóltak, hogy az orosz légierő egy MiG-29-es harci gépe zuhant le, a pilóta pedig katapultált. Utóbb kiderült, erre már nem maradt ideje, miután lakatlan területre manőverezte a repülőt.

A gép erdős területen csapódott földbe, Muranovo községtől mintegy két kilométerre, az orosz fővárostól északkeletre lévő puskinszki járásban. A becsapódást követően robbanás nem történt.

Az ügyben elindított vizsgálat előzetes eredménye szerint a balesetet műszaki hiba okozta. Az eljárás idejére a légierő összes Szu-27-esének repülését felfüggesztették. A szerencsétlenül járt gép feketedobozát épségben megtalálták.

A Muranovóval szomszédos településen, Asukinóban Jurij Boriszov orosz védelmi miniszterhelyettes és Viktor Bondarev, a légierő parancsnoka csütörtökön pilótaemlékművet avatott fel, és ebből az alkalomból repült át felette a Russzkije Vityjazi díszköteléke.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment