A publikáció ideje: 2020. Sze. 20.
Bűnügy / xSlide | Szerző ©

Megölte és kútba dobta lakótársát, letartóztatták

Börtön (képünk illusztráció)A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint szeptember 12-én megölte a lakótársát, majd a holttestet egy kútba dobta – közölte a bíróság szóvivője.

A gyanúsítottal szemben emberölés miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – emlékeztetett Horváth Dóra. Felidézte, hogy a gyanúsított és a sértett férfi egy ingatlan területén, de külön lakrészben élt Miskolcon. Szeptember 12-én együtt italoztak, majd a gyanúsított ezidáig ismeretlen okból a sértettre támadt, többször megütötte és megszúrta, majd a holttestet ágyneműbe csomagolta és az udvaron lévő kútba dobta.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel megalapozottan feltételezhető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne, illetve veszélyeztetné a bizonyítási eljárás lefolytatását. Továbbá a gyanúsított személyi körülményeire figyelemmel az sem zárható ki, hogy újabb bűncselekményt követne el – közölte a szóvivő.

Ezért döntött a bíróság arról, hogy október 18-ig elrendeli a gyanúsított letartóztatását – tette hozzá. A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4iG