Nem segítettek a heccből kikötözött embernek: felfüggesztettel megúszták

A nagylóki gyilkosság tetthelyeJogerős ítélet született a Székesfehérvári Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a nagylóki emberölés ötöd-, hatod-, heted- és nyolcadrendű vádlottai esetében, akiket segítségnyújtás elmulasztásával vádoltak.

A törvényszék közleménye szerint a vádlottak beismerték tettüket, tárgyaláshoz való jogukról lemondtak. Őket bűnösnek mondták ki segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntettében. Az ötöd- és hatodrendű vádlottakat egy év szabadságvesztésre ítélték három év próbaidőre felfüggesztve, míg az egyaránt fiatalkorú heted- és nyolcadrendű vádlottakat nyolc hónap szabadságvesztésre ítélték két évi próbaidőre felfüggesztve. A fiatalkorú vádlottak a próbaidő ideje alatt pártfogó felügyelet alatt állnak.

A vádirat szerint a vádlottak tavaly novemberben, az esti órákban a Fejér megyei Nagylók italkimérőjéhez mentek, ahol észrevették a teraszon székhez kötözött, alvó sértettet. Fényképfelvételeket készítettek, majd a sértettet magára hagyva – segítségnyújtás nélkül – távoztak a helyszínről. A sértett az éjszaka folyamán megpróbált a kötözésből kiszabadulni, ekkor a székkel együtt felborult, végül a hajnali órákban kihűlés miatt meghalt.

Az emberöléssel vádolt első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottak esetében a bíróság jövő héttől tart tárgyalásokat, ahol a most jogerősen elítéltek tanúként vesznek részt.

A Fejér Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az emberüléssel gyanúsított négy vádlott az este folyamán a sértettet leitatta, majd úgy döntöttek, hogy a teraszon elalvó férfit a székhez kötözik. Ennek érdekében az egyikük a pultostól szigetelő szalagot vásárolt, a sértettre egy másik széket borított, majd két társa segítségével a két széket az abban elhelyezkedő sértettel együtt a szigetelő szalaggal áttekerte, végtagjait a székek lábaihoz, illetve karfáihoz rögzítette, miközben negyedik társuk a történtekről felvételt készített.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment