Őrizetben a veszprémi ékszerbolti rablás egyik gyanúsítottja

letartóztatás, bilincsŐrizetbe vették Magyarországon a tavaly novemberi veszprémi ékszerbolti rablás egyik, Romániában elfogott gyanúsítottját, társait továbbra is keresik – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 2020. november 4-én délután, egy veszprémi ékszerboltban történt bűncselekmény ügyében a megyei főkapitányság csoportosan és felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás és rongálás gyanúja miatt nyomoz – írták. Az eljárás adatai szerint egy hattagú társaság rontott be maszkban, csuklyában az áruház épületében működő ékszerüzletbe, és betörték az üvegvitrineket. A boltban dolgozó férfi próbált védekezni, ezért a támadók botokkal és kalapácsokkal bántalmazták.

Végül a hat ember mintegy 12 millió forintnyi értéket zsákmányolt, a rongálással pedig mintegy négymillió forint kárt okozott. A nyomozók a szemle, az adatgyűjtés és a nyomok elemzése eredményeként az elkövetők közül két román embert azonosítottak. Az egyik gyanúsítottat a román rendőrök az európai elfogatóparancs kibocsátása után egy hónapon belül elfogták.

A 29 éves férfit a magyar nyomozók csütörtökön, május 6-án átvették, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Másik, azonosított társát továbbra is keresik, és zajlik a többi elkövető felkutatása is. A Veszprém Megyei Főügyészség azt közölte, hogy indítványozta az őrizetbe vett férfi letartóztatását.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment