A publikáció ideje: 2020. Júl. 23.
Külföld / xHeadline | Szerző ©

Peking tiltakozását fejezte ki, amiért Washington kínai cégeket helyezett tiltólistára

USA vs. KínaPeking tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Washington újabb kínai cégeket helyezett gazdasági tiltólistára emberi jogi aggályokra hivatkozva.

Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az amerikai kormányzat visszaélt az exportellenőrzési intézkedésekkel. A szóvivő aláhúzta, hogy Peking minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy megvédje a kínai vállalatok jogait.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium hétfőn jelentette be, hogy tizenegy kínai vállalatot helyez gazdasági tiltólistára, mert szerinte a cégek részt vettek az északnyugat-kínai Hszincsiangban élő ujgurok és más muszlim vallású kisebbségek kényszerdolgoztatásában. A listára már korábbi két alkalommal összesen 37 kínai cég került hasonló indoklással. A tiltólistán szereplő cégek csak az amerikai kormányzat engedélyével vásárolhatnak alkatrészeket amerikai beszállítóktól.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biztonságpiac 2020 Konferencia és Kiállítás — 2020 szeptember 22.