Pénzügyőröket gyanúsítanak cigarettacsempészet támogatásával

cigarettacsempesz-nav-vamAz ukrán határ mentén zajló cigarettacsempészet támogatásával gyanúsítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tizennyolc pénzügyőrét a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – tájékoztatta a KNYF főügyészhelyettese az MTI-t.

Waltner Rolland közölte: a hatóság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt hallgatta ki a pénzügyőröket a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján.

A közlemény szerint a KNYF Debreceni Regionális Osztálya szerdán huszonöt helyszínen tartott házkutatást, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével elfogtak huszonegy gyanúsítottat: tizennyolc pénzügyőrt és három civilt. Mindannyiukat őrizetbe vették; arról később döntenek, hogy kezdeményezik-e az előzetes letartóztatásukat – írták.

A nyomozás adatai szerint a NAV Záhonyi Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága állományába tartozó pénzügyőrök jogtalan előnyért, hivatali kötelességüket megszegve azzal segítették a cigarettacsempészeket, hogy szándékosan nem fedték fel a beléptetett gépkocsikban elrejtett, ukrán eredetű dohányárut – tette hozzá a Központi Nyomozó Főügyészség.

A NAV Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya azt közölte, hogy a NAV közreműködésével büntetőeljárás indult a szervezet hivatásos állományába tartozó pénzügyőrök ellen.

“A NAV – a nyomozó hatóságokkal szorosan együttműködve – továbbra is a legszigorúbban fellép a hivatal személyi állománya által elkövetett korrupciós és hivatali bűncselekmények ellen. A szervezet célja, hogy egyetlenegy ilyen eset se forduljon elő a NAV-nál” – fogalmazott közleményében az adóhivatal.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment