Radioaktív anyaggal való visszaélés: kiderült mi folyik Pázmándon

radioaktívRadioaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Fejér megyei Pázmándon.

Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön azt közölte: a KR NNI nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen radioaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt. Mivel a pázmándi helyszínen egészség- és környezetkárosodás veszélye nem állt fenn, lakosságvédelmi intézkedés nem vált szükségessé.

A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség más információt nem adott az ügyről. Hírek szerint Pázmándon a Vadász utcában találták a radioaktív anyagot, a tűzoltók kivonultak a helyszínre.

A feol.hu úgy tudja, hogy magánterületen, egy ház udvarán találták az anyagot, közel a mol olajvezetékeihez. A ház tulajdonosa a megyei hírportálnak azt mondta, hogy körülbelül negyven nappal ezelőtt rendelt Olaszországból kettő darab kalcit ásványt, amelyek azonban nem érkeztek meg hozzá. Úgy tudja, a posta megállította a csomagot, mert sugárveszélyt jelzett. Hozzá már nem jutott el az áru. Vélhetően a posta értesítette a rendőrséget, ezért szálltak ki hozzá, mondta el az érintett, ahogy azt is: a nyomozók átnézték az egészet házat, korrektek, szakszerűek voltak, de nem találtak és nem is vittek el semmit.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment