A publikáció ideje: 2012. feb. 9.

Rendőrség: 657 ember életét mentették meg

Hatala József országos rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint a hideg időben a védekezés során február 3-a óta 657 ember életét mentette meg a rendőrség a társhatóságokkal együttműködésben.

Hatala József országos rendőrfőkapitány és Bakondi György, az OKF főigazgatója (fotó: ORFK)

 

Országosan több ezer rendőr teljesített szolgálatot az elmúlt napokban. Az erős havazás, a rendkívüli hideg, vagyis a szokatlan időjárás miatt az elmúlt napokban a rendőrség – a társhatóságokkal szoros együttműködésben – 657 ember életét mentette meg biztonsági intézkedései révén.

A rendőrség munkatársai közel 5543 lakossági bejelentést fogadtak. Mindemellett a szolgálatban lévő rendőrök folyamatosan kutatták a segítségre szorulókat, így a fagyveszélynek leginkább kitett időseket, hajléktalanokat. Az elmúlt négy napban négy halálos, 24 súlyos sérüléssel, 77 könnyű sérüléssel és 439 anyagi kárral járó baleset történt.

A kiszolgáltatott helyzetben lévő idős emberek állapotát és életkörülményeit visszatérően ellenőrizték, számos településen az Országos Polgárőr Szövetség tagszervezetei munkatársaival közösen. Több alkalommal rokonok vagy szomszédok bejelentése nyomán érkeztek rendőrök a rászorulókhoz, őket a fűtés nélküli otthonukból melegedőkbe szállították.

A rendőrök fokozottan ellenőrizték a hajléktalanokat is, többségüket saját kérésre juttatták el melegedő helyekre vagy hajléktalanszállóba.

Forrás: ORFK

 

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biztonságpiac 2020 Konferencia és Kiállítás — 2020 szeptember 22.