Röszke-gate: kilenc pénzügyőrt gyanúsítanak

bilincsA Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kilenc jelenlegi és volt pénzügyőrét hallgatta ki gyanúsítottként hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt.

A Röszkei Határkirendeltség hivatásos állományába tartozó pénzügyőrök rendszeresen jogtalan előnyt kértek és kaptak a fuvarozóktól A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség – több rendőri szerv támogatásával – 2016. július 13.-án 14 helyszínen, köztük a Röszkei Határkirendeltség hivatali helyiségeiben tartott házkutatást, majd nyolc fő jelenlegi, illetve korábban már leszerelt pénzügyőrt és egy civilt hallgatott ki gyanúsítottként. A határállomáson szolgálatot ellátó pénzügyőröktől több ezer eurót foglaltak le.

A bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette elkövetése esetén a büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Két gyanúsított előzetes letartóztatására tett indítványt az ügyészség. Az előzetes letartóztatás elrendeléséről a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája dönt.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment