Röviden: az óév utolsó mínuszos hírei

menekülő részeg, összetört autó— Ittasan, jogosítvány nélkül menekült a rendőrök elől egy sofőr Budaörsön. A képen az összeroncsolódott személyautó látható egy benzinkútnál, az M1-es autópálya Budaörsi szakaszánál 2021. január 1-jén. Az autó vezetője megpróbált elmenekülni az őt követő rendőrjárőrök elől, behajtott egy benzinkúthoz, ahol a szalagkorlátnak ütközött. A férfi ittasan, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett. A járműben egy gyermek is utazott.

— Több mint fél mázsa illegálisan árusított tűzijátékot foglaltak le a gödöllői rendőrök egy hipermarket parkolójában – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján. A közlemény szerint a rendőrség szerda délután lakossági bejelentést kapott arról, hogy egy férfi pirotechnikai eszközöket árul egy hipermarket parkolójában; a rendőrök a gyanúsítottat éppen egy adásvétel közben érték tetten. Az intézkedés során a rendőrök 3233 rakétát, rakétacsomagot, szikraszökőkutat és óriás forgót találtak a járműben. A pirotechnikai eszközöket árusító férfi rendelésre akár házhoz is szállította a vevőknek a tűzijátékokat. A gödöllői rendőrkapitányság lefoglalta a csaknem 65 kilogrammnyi terméket és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés miatt indított eljárást a 49 éves budapesti férfi ellen.

— Erőszakkal próbált egy csoport migráns Magyarországra jutni Kübekházánál csütörtök hajnalban – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szabó Szilvia közölte, mintegy 120 migráns gyűlt össze szerb oldalon, a magyar-román-szerb hármashatár-jel közelében. A rendőrök 3 óra után néhány perccel a hőkamerákon keresztül észlelték a csoportot. A migránsok erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg, illetve szidalmazták őket. A szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák megakadályozták a jogellenes határátlépési kísérletet, sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett – tudatta a százados.

— Milliárdos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy zöldségkereskedelmi szektorban fiktív számlázáson alapuló bűnszervezet 32 tagja ellen – közölte a Fővárosi Főügyészség. A 441 oldalas vádirat szerint két 54 éves férfi 2018 februárjától egy zöldségkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetet működtetett, amellyel az Európai Unió más tagállamaiból beszerzett árut az irányításuk alatt álló gazdasági társaságok nevében egy fővárosi piacon értékesítette. Az érintett cégek nevében adóbevallást nem, vagy hamis tartalommal tettek, adófizetési kötelezettségüket pedig fiktív számlák áfatartalmának levonásával csökkentették. Az ügyészségi tájékoztatás szerint a bűnszervezet 2019 júniusáig 2,3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek. A nyomozóhatóság a bűnszervezet tevékenységét 2019 júniusában számolta fel, de ezután az 50 éves férfi létrehozott egy újabb, zöldségkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetet, amelynek irányításával 68 millió forint vagyoni hátrányt okozott adócsalással. Ezt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói 2020 nyarán számolták fel.

— Meghalt szerdán Milan Lucansky volt szlovák országos rendőrfőkapitány, aki kedden öngyilkosságot kísérelt meg a vizsgálati fogságban – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az elhunyt családjára és az igazságügyi minisztérium közlésére hivatkozva. A szlovák hírügynökség jelentése szerint Milan Lucansky kedden kísérelt meg öngyilkosságot az eperjesi (Presov) vizsgálati fogságban, és szerdán délután halt meg a helyi kórházban. A magas rangú rendőrtisztviselő halálának pontos körülményeiről hivatalos információk mindezidáig nem kerültek napvilágra. A volt országos rendőrfőkapitány egyike volt azoknak a személyeknek, akiket a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vett őrizetbe novemberben és decemberben végrehajtott – komoly visszhangot kiváltó – rajtaütései során. A több különböző fedőnév alatt szervezett rendőrségi akcióban főként magasrangú rendőrségi, titkosszolgálati és más tisztségviselőket, illetve befolyásosnak tartott gazdasági szereplőket vettek őrizetbe.

— Nyolc percen belül elfogták a buszsofőr támadóját Újpalotán. Az elsődleges adatok szerint könnyű sérülést szenvedett az a buszsofőr, akit 2020. december 31-én 12 óra körül szúrtak meg Budapest XV. kerületében, a 8E autóbusz végállomásánál. Az elkövető elmenekült. A segélyhívásra a rendőrök több egységgel érkeztek a helyszínre, a feltételezett tettest nyolc percen belül a közelben elfogták. A férfinél az elkövetéshez használt kést is megtalálták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 28 éves F. Lászlót közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment