Simicskó: értelmes sporttevékenységet kínálnak a fiataloknak a honvédelmi sportközpontok

Honvédelmi sportközpont alapkövét helyezték el Újfehértón. Hosszú József polgármester, Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos és Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője (b-j) az Újfehértó határában épülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén 2020. június 5-én. A nyírségi városban több mint 880 millió forintból egy kilencven férőhelyes, hétszáz négyzetméter hasznos alapterületű, edzőteremmel, lövészeti versenytérrel és fegyvertérrel felszerelt komplexum épül meg. A kiviteli tervek jóváhagyása után várhatóan júliusban adják át a munkaterületet a kivitelezőnek. MTI/Balázs AttilaÉrtelmes sporttevékenységre adnak lehetőséget a fiataloknak az országban épülő honvédelmi sportközpontok – jelentette ki a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón.

Simicskó István a nyírségi kisváros határában épülő honvédelmi sportközpont alapkőletételén emlékeztetett, a kormány döntése értelmében negyven helyszínen épülnek ilyen létesítmények, az első sportközpontokat a tervek szerint Balassagyarmaton, Újfehértón, Szarvason, Szigetváron és Baján építik meg.

A beruházásért felelős BMSK Zrt. beruházási ügynökség és a kijelölt önkormányzatok komoly előkészítő munkán vannak túl, az építkezések remélhetőleg minél gyorsabban befejeződnek – tette hozzá a kormánybiztos.

A fejlesztés fontosságát hangsúlyozva Simicskó István arról beszélt, a hazafias és honvédelmi nevelés “mindennek az alapja lehet”. Szavai szerint nem mindegy, hogy a gyermekeink milyen szellemiségben nőnek föl, kialakul-e bennük az egészséges nemzettudat, illetve a hazához és a szülőföldhöz kötődés.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: “A szülőföld semmivel sem pótolható értéket jelent mindannyiunk számára, tisztelete és szeretete, megbecsülése, gyarapítása, az alkotás tevékenysége, mind-mind bennünk rejlik.”

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment