A publikáció ideje: 2020. okt. 16.
NAV / xSlide | Szerző ©

Számla nélküli szobáztatás miatt bukott le egy zalai bérbeadó

NAVRandevúkra adta ki lakásait egy zalai bérbeadó, aki milliós bírságra számíthat, miután a nála bejelentkező adóellenőröknek nem adott számlát – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Joó Hilda sajtófőreferens tájékoztatása szerint a bérbeadó randevúkra, “lopott órákra” adta ki a lakásait internetes hirdetésen keresztül, minőségi bort vagy pezsgőt bekészítve, “nyugodt környezetben, teljes diszkrécióval”. A nem mindennapos hirdetés felkeltette a NAV munkatársainak is a figyelmét, akik sms-ben foglaltak szállást, hogy a bérbeadás szabályainak betartását ellenőrizzék.

A hirdető – miután igazolta a foglalást – megadta a “randilakás” címét, illetve közölte, hogy a kulcs a lábtörlő alatt van, amit távozáskor oda is kell visszatenni. Kérése szerint a bérleti díjat az ebédlőasztalon kellett volna hagyni. A revizorok elfoglalták az apartmant, majd nem sokkal később telefonon jelezték a hirdetőnek, hogy személyesen szeretnének fizetni. A bérbeadó meg is érkezett a lakásba, átvette az összeget, azonban a bérleti díjról nem adott bizonylatot.

A NAV közleménye szerint a nyugtaadás elmulasztása miatt akár egymillió forintos mulasztási bírságra is számíthat a zalai lakáskiadó.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4iG