Vádat emeltek egy újbudai kábítószer-kereskedő ellen

Ibolya TiborVádat emeltek egy férfi ellen, aki elfogásakor több mint tíz kilogramm kábítószert tartott újbudai lakásában 2019-ben – közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor közleménye szerint a 41 éves férfi különféle kábítószerek – amfetamin, kokain, marihuána, MDMA, hasis és ketamin – kereskedelmével foglalkozott Budapest területén, különösen a XI. kerületben. A kábítószereket bérelt lakásában tárolta és porciózta.

A vádlott 2019. április 11-én a társasház mélygarázsában egy válltáskában csaknem 400 MDMA-tartalmú tablettát, 50-50 csomagba porciózva amfetamint, illetve marihuánát és még több csomagban kokaint tartott magánál, amelyeket értékesítésre szánt – írta a főügyész, hozzátéve: a férfi a lakásában nagykereskedelmi és fogyasztói kiszerelésekben több mint másfél kilogramm MDMA-tartalmú tablettát, több mint egy kilogramm amfetamint, mintegy nyolc kilogramm marihuánát, fél kilogramm kokaint, továbbá ketamint és kannabisz-gyantát is tartott.

Ibolya közlése szerint a nyomozók a vádlottól ezen felül csaknem 9 millió forint értékben készpénzt és a kábítószerek csomagoláshoz, kiméréséhez szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben kábítószer-kereskedelem miatt vádat emelt, illetve végrehajtandó fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást indítványozott ellene – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment