Vádemeléssel folytatódik a HM térképészeti cégének ügye

Lezárult a nyomozás a Honvédelmi Minisztériumnál az előző ciklusban folyó, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. Több, korábban vezető beosztású főtiszt ellen is vádat emelhetnek.

A napilap szerint Szekeres Imre minisztériumában “szinte kézről kézre jártak a kenőpénzek”, egy régóta bejáratott korrupciós hálózat alakulhatott ki, amely általában 5-10 százalékot kért vissza a tárca cégein keresztül az állami megbízások összegéből.

A bűnszövetség egyik fő központja a HM Térképészeti Nonprofit Kft. volt, az ügy egyik fő gyanúsítottja Lakatos Szilárd ezredes, a HM Térképészeti Kft. egykori gazdasági igazgatója, aki később a tárca másik gazdasági társasága, a HM Currus Zrt. vezérigazgatója lett.

Az ellopott közpénz több közvetítőn át eljutott egészen a minisztériumi felső vezetők irodájáig – állítja a Magyar Nemzet, amely a nyomozati anyagok egyik kuriózumát is közli. A dokumentum szerint a HM Currus 2009 elején húsz UAZ katonai terepjárót vásárolt a honvédségtől, azokat darabonként kétmillió forintért állami pénzből felújíttatta, majd 300 ezer forintért adta tovább a legmagasabb rangú főtiszteknek.

Mint arról korábban a Biztonságpiac.hu is beszámolt, a vesztegetés tényét maga a Honvédelmi Minisztérium is elismerte.

Forrás: Magyar Nemzet/Hir24.hu

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment