A publikáció ideje: 2020. okt. 16.
Terror / xHeadline | Szerző ©

Volgográdi terrorcselekmények meghiúsításáról számolt be az FSZB

Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB)Volgográdi terror- és diverzánscselekmények elkövetésére készülő nemzetközi iszlamista sejt felszámolásáról számolt be csütörtökön az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közönségkapcsolati központja.

Az FSZB közleménye szerint a Katiba at-Tauhíd val-Dzsihád elnevezésű szervezet egyik, több oroszországi régióban aktív sejtjéről van szó. A csoport vezetőjét és egyik tagját Volgográdban likvidálták, amikor fegyveres ellenállást tanúsítottak egy rejtekhelynél. A terroristák lakásán lőfegyvert, lőszert, pokolgép házilagos összerakásához szükséges eszközöket, szélsőséges iratokat és egy Volgográd-térképet foglaltak le, amelyen bejelölték a tervezett merényletek helyszínét.

A fegyveres akcióval egyidejűleg a sejt további tagjait vették őrizetbe Volgográd mellett Moszkvában, Szentpéterváron, Ufában és Majkopban. A csoport tagjai egy meg nem nevezett közép-ázsiai ország állampolgárai.

Itt elmondhatod a véleményed!

Jó ha tudod, ezeket a html tag-eket használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4iG