Wartburgját is bevallotta a leggazdagabb miniszter

Pintér Sándor számít a kormány leggazdagabb miniszterének. Kedd éjszaka közzétett vagyonnyilatkozata szerint Pintérnek kiterjedt ingatlanvagyona, jelentős értékpapír-portfóliója és közel kétmilliárdos kintlevősége van, ezen kívül 1995-ben örökölt egy Wartburgot – közölte az MTI.

A belügyminiszter – vagyonnyilatkozata szerint – több, II. kerületi lakóingatlan tulajdonosa, ezek között van egy 400 négyzetméteres ház és a hozzá tartozó 2 246 négyzetméteres telek, de Pintér birtokában van egy 155 négyzetméteres lakás a VII. kerületben és egy 224 négyzetméteres siófoki ingatlan is. Ezeken kívül Csömörön van egy zárt kertes ingatlana Pintérnek, valamint több hektár szántóval, egy több mint kétezer négyzetméteres sarudi külterületi ingatlannal, garázsokkal, Szihalmon pedig egy 150 és egy 70 négyzetméteres nyaralóval is rendelkezik, egy szigetmonostori nyaraló mellett.

A belügyminiszternek egy Wartburg típusú személygépkocsija van, amelyet még 1995-ben örökölt, vízi és légi jármű, valamint nagy értékű műalkotás, védett gyűjtemény nincs a birtokában. Pintér Sándor értékpapírban elhelyezett megtakarításai és egyéb befektetései közül a legnagyobb értékű egy több mint 340 millió forintos befektetési jegy. A belügyminiszter nagyjából 1,5 millió forint készpénzzel rendelkezik, pénzintézeti számlakövetelése 1,5 millió forint, cégei eladásából származó további követelése 340 millió forint 2010-ben, 2013-ig pedig további 1,5 milliárd. A nyilatkozat szerint a belügyminiszter nem tulajdonosa gazdasági társaságnak, köztartozása nincs, az ingatlanok vásárlására felvett kölcsön összege 260 millió forint. Pintér miniszteri fizetése 1,15 millió forint, ezen felül havi 130.840 forint nyugdíjban részesül.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment