Intellio: jön a DaVinci platform

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első nyílt napját az Intellio, és úgy tűnik a későbbiekben is lesz igény hasonló találkozóra. Az intelligens kamerákat és szoftvert fejlesztő cég olyan biztonságtechnikai szakemberek számára hirdette meg a rendezvényt, akik vagy dolgoztak már az Intellio rendszerrel vagy más rendszert működtetnek ugyan, de szívesen megismerkednének ezzel a technológiával is. A jelenlévők egy sor, az év során piacra kerülő termékkel, megoldással is megismerkedhettek.

A találkozót Princz Adorján fejlesztési igazgató töltötte meg műszaki tartalommal. Előadásában bemutatta a második generációs Intellio menedzsmentszoftver (IVS2) legújabb fejlesztéseit, amelyek a rendszerbiztonságot és az egyszerű kezelhetőséget hivatottak támogatni. A közelmúltban megjelent 2.3-as és 2.4-es verziók legfontosabb funkciói a továbbfejlesztett tárolási rendszer és a közvetlen NAS-támogatás. A keresés a felvételekben az Intelligens objektum- és az Intelligens mozgáskereséssel valósítható meg a leggyorsabban, ezek élőben is bemutatásra kerültek, éles rendszereken. A 2.4-es verziótól a szoftver rendelkezik az ONVIF Profile S tanúsítvánnyal is. Az IVS2.5 várhatóan áprilisban lesz elérhető, ez a verzió már kezelni fogja az On-demand sub-streamet, H.264-optimalizált lesz és a jelenlegi hardverkulcsot opcionálisan egy kényelmesebb szoftverkulcs váltja le.

A demófelvételek mellett élőképeket is láthattak az érdeklődők, a még fejlesztés alatt álló, azonban hamarosan piacra kerülő kamerák képeit. WDR-es kamerákkal bővül hamarosan a portfólió, elsőként a boksz kivitelű modell jelenik meg néhány héten belül, ezt követően a minivandáldóm kamera is. Viszonylag új terméknek számít a januárban bevezetett Mini Protect, amely egy szerverfüggetlen, önálló MVD, fedélzeti tárolással, webes felülettel és a laikusok számára is egyszerű kezelhetőséggel. A mini rendszer célpiaca elsősorban az egyéni felhasználók köre, otthonok, kisebb üzletek megfigyelésére kiválóan alkalmas.

Az év második felére várható az új, DaVinci platformra épülő 500-as kamera bevezetése, az előzetes élőképek alapján kitűnő képminőséggel, 5MP Aptina szenzorral, nagy teljesítményű képküldési sebességgel. Ugyancsak ebben az évben kerül piacra az MVD és a csőkamera egy-egy újabb modellje, ezúttal nem csupán belső értékekkel gazdagodva, hanem új kameraházban.

A közelmúlt eredménye két, a közlekedés biztonságát támogató megoldás, amelyeket már működő rendszereken keresztül mutatott be Princz Adorján. A RED STOP a piros lámpán áthajtó gépjárműveket detektálja, míg a mozgó járművekre fejlesztett termék jelenleg a békéscsabai kommunális szolgáltató járművein teljesít szolgálatot eredményesen. Mindkét megoldásnál érvényesülnek az Intellio fejlesztési elvei: egyszerűen kivitelezhető telepítés, és felhasználóbarát, stabil működés.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment