A kormány meghatározta a rezsióradíjat

forintA kormány a  személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység minimális, általános forgalmi adó nélküli rezsióradíjának jövő évi legkisebb mértékét 1889 forintban határozta meg – a rendelettervezet a kormány honlapján jelent meg szerdán.

Mint arról a Biztonságpiac.hu a közelmúltban beszámolt, a kormány a munkaadói és -vállalói oldalt érdekképviseleti szerveitől elvette, és saját hatáskörbe vonta a rezsióradíj megállapításának jogát. A tervezet mellékletben tartalmazza a minimális rezsióradíj kiszámítását is. A főbb tételek közül az alapbér 679 forint, a munkáltatói járulék 242 forint. Az ügyvitel, munkahelyi vezetés-irányítás költség a rezsióradíjból 460 forint, míg a munkahelyi szociális szolgáltatás 52, az iparűzési adó 60, a társasági nyereségadó 4 forint.

Eddig csak az építőiparban volt kötelező a minimális rezsióradíj alkalmazása, de július elején a kormány kötelezővé tette a vagyonvédelmi szolgáltatásoknál is. Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke korábban azt nyilatkozta: a kötelező minimális rezsióradíjtól azt várja a szakma, hogy a szolgáltatás minősége is javulni fog.

A parlament februárban fogadta el a közbeszerzési törvény módosítását, amelyben aránytalanul alacsony árnak minősül a
vagyonvédelmi szolgáltatásnál az az ajánlati ár, amely nem éri el a minimális rezsióradíj kötelező mértékét.

Forrás: MTI/BP

Kapcsolódó cikkeink

One Thought to “A kormány meghatározta a rezsióradíjat”

  1. NA, NE!!!! Nézzük már meg a legfrissebb “biztonsági” őri álláshirdetéseket. Az 500 Ft-os ajánlat már kiemelkedő. És akkor még mi van a konkrét gyakorlatban?????? Álságosság van ezen a téren már hosszú évek óta és az illetékesek homokba dugják a fejüket. A “biztonsági” őrök pedig tűrnek és szívnak. Valószínű továbbra is biztosítják megbízóik irányába a KOCKÁZATOT.
    De hogy ezt miért nem látják?? Valószínű nincs is visszafizetés /korrupció/a munkaerő közvetítő, a fővállalkozó és megbízó között.A NAV meg csak néz és áll.Korábban volt egy-egy komoly politikai tartalmú film, érdemes lenne ezeket újra napirendre tűzni. Címek: A rendőrség csak néz és áll. Az ezredeseket akarjuk. Nem zörög a haraszt stb. stb.

Leave a Comment