Az élre tör az Axis a kamerapiacon

Az Axis Communications tovább erősítette vezető piaci pozícióját a hálózati videókamerák piacán és átvette az első helyet a megfigyelő kamerák kategóriájában – áll a ma megjelent IMS Research jelentésében.

 

A jelentés igazolja a mi számításainkat arról, hogy tavaly nagyobb piaci részesedésre tettünk szert, ugyanis akkor 33 százalékos növekedést értünk el – mondta az Axis elnök vezérigazgatója. Ray Mauritsson hozzátette: “pozíciónkat sikerült tovább erősíteni a statégiánk következetes folytatásával. Ez három pilléren alapszik: innovatív hálózati videotermékek gyártása, jól kialakított partneri kapcsolat és globális terjeszkedés”.

Az Axis továbbra is az első és elismerten a vezető piaci szereplője a hálózati videó kategóriájának. Még a megfigyelő kamerák kategóriájában is –, ami a hálózati kamerákon felül az analógot is magába foglalja – globálisan megszerezte a vezető helyet, a tavalyi harmadik helyhez képest.

Az évente megjelentő IMS Research 2012-es kiadása (The World Market for CCTV & Video Surveillance Equipment) a 2011-es adatok alapján készült. A jelentés átfogó információt tartalmaz az analóg és digitális  eszközök – kamerák, rögzítő megoldások és videokódolók –gyártóiról.

A mi elképzeléseinkkel teljesen egybeesik az IMS Research előrejelzése, mely erős és hosszútávú növekedést jósol a hálózati videó termékek piacán. Ez átlagban 25 százalékos növekedést jelent évente – mondta Ray Mauritsson.

Az IMS Research szerint 2016-ra a hálózati kamerák értékesítése a teljes megfigyelő kamerák értékesítésének 60 százalékát adja majd a világon, szemben a tavaly 40 százalékos aránnyal.

Az Axis termékeinek magyarországi forgalmazója az Aspectis Kft. (www.aspectis.hu)

(X)

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment