Befejezte a munkát a katasztrófavédelem Dunaföldváron

Pannonia Bio Zrt.Befejezte a munkát a katasztrófavédelem a Pannonia Bio Zrt. dunaföldvári etanolüzemében, ahol péntek reggel ipari baleset történt.

A katasztrófavédelem szombat este azt közölte, hogy a délutáni órákban átfejtették a tartályból a veszélyes anyagot. Hozzátették, hogy a klórgáz szivárgását sikerült megszüntetni, a katasztrófavédelmi mobil labor és a tűzoltóegységek befejezték munkájukat a helyszínen. A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit.

A cég korábban azt közölte, hogy egy hat köbméteres tartályban tárolt 4500 liter hipóhoz eddig tisztázatlan okból négyszáz liter salétromsav keveredett, aminek következtében jelentős mennyiségű klórgáz szabadult fel, és többen rosszul lettek az üzem területén. Az esemény az üzem 47 munkatársát érintette, akik közül 28 embert szállítottak kivizsgálásra kórházba, hármat közülük megfigyelésre bent tartanak – közölte a társaság.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy a balesetben tizenhárman súlyos, tizenöten könnyű mérgezést szenvedtek. A gázmérgezés tünetei között volt torokkaparás, könnyezés, köhögés és nehézlégzés. A sérülteket ellátásra, illetve megfigyelésre a dunaújvárosi, székesfehérvári, szekszárdi és kecskeméti kórházba szállították.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment