Bíróságon a brutális biztonsági őr

Az egyik belvárosi szórakozóhelyen biztonsági emberként dolgozó vádlott a szórakozóhely előtt bántalmazta a másik férfit, aki életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a sértett 2017. június 22-én egy V. kerületi szórakozóhelyen italozott a barátaival, ahonnan – már ittas állapotban – átmentek egy másik, VII. kerületi helyre.

A vádlott ezen az utóbbi szórakozóhelyen dolgozott biztonsági őrként, és ittasságából adódó viselkedése miatt felfigyelt a sértettre, majd később össze is szólalkozott az akkor már távozóban lévő férfival. A sértett a barátjával együtt elhagyta a szórakozóhelyet, majd megálltak a közelben. A vádlott ekkor odament hozzájuk és egy köríves mozdulattal, ököllel, nagy erővel halántéktájon ütötte a férfit, aki ettől a földre zuhant és eszméletét vesztette. A magatehetetlen sértettet a barátja az esetet észlelő járókelők segítségével az úttestről a járdára húzta, majd hívták a mentőket.

A bántalmazás következtében a férfi koponyalapi törést, és más súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyek életveszélyes állapotot idéztek elő. A gyógyulásának tényleges gyógytartama három-négy hónapra tehető. A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment