Biztonságtechnikát oktat a BorsodChem

Új elemekkel bővül a BorsodChem Zrt. (BC Zrt.) oktatási programja, a vegyipari társaság az idén a biztonságtechnikára helyezi a hangsúlyt – közölte a cég hétfőn a távirati irodával.

 

A 2007-ben indított oktatási program célja, hogy hozzájáruljon a BorsodChem és az egész vegyipar utánpótlásának biztosításához. A társaság az elmúlt években Kazincbarcika valamennyi oktatási intézményével szoros szakmai kapcsolatot alakított ki, 2009 óta minden évben kémia és fizika szakkört indít hatvan diáknak.

A vállalat a természettudományok iránti érdeklődés megteremtése érdekében – egyetemi professzorok és saját szakemberei bevonásával – rendszeresen tart pályaválasztási tanácsadási napot, gyárlátogatásokat is szervez, hogy a diákok megismerhessék az alapvető termelési és technológiai folyamatokat.

A Wanhua-BorsodChem az MDI, TDI, PVC, vegyipari alapanyagok, speciális vegyszerek és petrolkémiai anyagok egyik vezető európai gyártója. A vállalat központja Magyarországon, Kazincbarcikán van, ezen kívül hét országban van leányvállalata vagy fióktelephelye. A vállalat 2010-ben 750 millió euró értékesítésből származó nettó árbevételt ért el.

Forrás: BC/MTI

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment