Bűnös vagy nem bűnös? Más nevére kötött életbiztosításokat egy budapesti nő

Csalás és magánokirat-hamisítás miatt folytatott eljárást a rendőrség egy budapesti nő ellen, aki két nyugdíjas férfi nevére összesen hét életbiztosítást kötött, és ezzel több millió forinthoz jutott – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint az esetre egy biztosítótársaság figyelt fel, miután az egyik ügyfelük elhunyt, és a nőnek több millió forintot fizettek ki. Kiderült, hogy az asszony négy biztosítónál is kötött más nevére szerződéseket, és magát jelölte meg kedvezményezettként. A biztosítások díjait a magas összegű kifizetésben bízva a nő évekig fizette.

A rendőrök az eljárás során azonosították a 72 éves elkövetőt, aki részben beismerő vallomást tett. A XI. kerületi nyomozók az ügy iratait átadták az illetékes ügyészség részére – írták.

A fenti tények mellett nem tudjuk, hogy a biztosítottak tudtak-e a biztosításról és hogy kaptak-e valamiféle előleget a szerződés aláírásáért. Feltételezzük, hogy a biztosítók gondosan jártak el, ellenőrizték a biztosítottak adatait. Várjuk olvasóink véleményét, hogy büntetendő-e a nő. Tudomásunk szerint törvény nem tiltja, hogy nem lehet egynél több életbiztosítást kötnie bárkinek. -szerk-

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment