Éjjel rabolt, reggel lopott, rejtély napközben mivel foglalta el magát

Börtön (képünk illusztráció)A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás, magánlaksértés és lopás miatt vádat emelt egy jánoshalmai férfival szemben, aki egy időskorú, egyedül élő asszonyt éjjel a saját házában rabolt ki.

A vádirat szerint a férfi 2020. április 5-én éjjel lopási szándékkal bemászott egy jánoshalmai ingatlan udvarába, mivel tudta, hogy az ott lakó 78 éves asszony egyedül él. A ház bejárati ajtajának üvegét betörte, a résen keresztül a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót és bement. A szobában összetalálkozott a időskorú sértettel, akinek jobb kezét erősen megfogta, szorongatta és közben pénzt követelt tőle. A sértett az erőszak hatására szó nélkül a folyosóra vezette a vádlottat, ahol a varrógép fiókját kihúzva az ott tartott pénzét megmutatta. A rabló ekkor elengedte áldozata kezét, a fiókban lévő harmincezer forintot magához vette, majd távozott.

A vádlott erőszakos magatartása következtében a sértett jobb kézfején nyolc napon belül gyógyuló vérömleny keletkezett. A sértett idős kora és fizikai állapota miatt a bűncselekmény elhárítására nem volt képes. A vádlott hozzátartozója az elrabolt pénzösszeget és a bejárati ajtóban okozott kárt megtérítette a sértettnek. A rablás utáni reggelen a vádlott a rabolt pénzzel vásárolni ment a dohányboltba, amelynek udvarán észrevette a sértett őrizetlenül hagyott táskáját. A vádlott a nő figyelmetlenségét kihasználva a táskából ellopta a pénztárcáját, amelyben háromezer forint készpénz, személyes iratok, továbbá a bankkártyája volt.

Az ügyészség a fiatal felnőtt férfit a rablás súlyosabban minősülő bűntettével, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntettével, valamint üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment