Embercsempész-hálózatra csapott le a német rendőrség

német rendőrNagyszabású razziát tartottak Németországban egy feltételezett embercsempész-hálózat ellen, amely a hatóságok szerint az úgynevezett balkáni migrációs útvonalon dolgozott.

A Berlinben és Szász-Anhalt tartományban kora reggel tartott razziát 400 rendőr mozgósításával hajtották végre. Húsznál is több lakásban és egyéb ingatlanban tartottak házkutatást, többnyire Berlinben. Több helyszínen olyan emberekre bukkantak, akiket a hálózat juttathatott be Németországba.

Őrizetbe vettek öt férfit, négyet Berlinben, egyet Halléban. A rendőrség veszélyesként tartotta számon a gyanúsítottakat, és arra számítottak, hogy fegyver is lehet náluk, ezért terrorelhárító alakulatokat is bevetettek.

A nyomozás 18 ember ellen irányul, többségük német vagy török állampolgár. A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a többi között üzletszerűen végzett embercsempészettel gyanúsítják őket. A hatóságok szerint a hálózat igen szervezetten működött, egyes tagjai csak a műveletek előkészítésével és összehangolásával, mások a kivitelezéssel, az emberek szállításával foglalkoztak.

A nyomozás eddigi adatai alapján a banda Törökországból és Irakból juttatott el embereket Németországba a Balkánon keresztül. A gyűjtőpont Isztambul volt, ahonnan menetrend szerinti repülőjáratokon utaztatták tovább őket Szarajevóba. Bosznia-Hercegovina fővárosából autóval szállították tovább az embereket, akik fejenként több ezer eurót fizettek a bűnözőknek.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment