Emberölési kísérlet miatt emeltek vádat egy gyújtogató férfi ellen

tuz-gyujtogatasTöbb ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, rongálás és állatkínzás miatt emelt vádat egy Pápa melletti településen tavaly tavasszal gyújtogató férfi ellen a Veszprém Megyei Főügyészség.

A főügyészség csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a 44 éves férfi felgyújtotta a vele közösen gazdálkodó és neki lakhatást biztosító nő házát, miközben a sértett és annak két hozzátartozója is az épületben volt.

A vádirat szerint egy borjú eltűnése váltott ki vitát a vádlott és a sértett között. Az asszony felszólította a férfit, hogy hagyja el a házat, de az rátámadt és fojtogatni kezdte. A bántalmazásnak a nő lánya és annak barátja vetett véget. A férfi ekkor távozott, de később visszatért a házhoz, és a fészerben talált gázolajjal és benzinnel felgyújtotta az épületet.

A lakásban lévő három embernek sikerült elhagyni a házat, az épületben keletkezett károkon túl azonban a tűzben megrongálódtak mindhárom sértett ingóságai, valamint tenyészfürjek, fürjfiókák és egy kutya is elpusztult.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment