Enyhítették a nevelt lányával erőszakoskodó somogyi „férfi” büntetését

fegyház, börtönJogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla kedden azt a somogyi férfit, aki élettársát éveken át bántalmazta és szexuális cselekmények végzésére kényszerítette annak nevelt lányát – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

A vádlott egy somogyi településen élt élettársával és annak lányával. A férfi az élettársát 2010-től 2020 decemberéig rendszeresen, esetenként sérüléseket okozva bántalmazta, a nő kiskorú lányát pedig 2018 októberétől 2021 januárjáig erőszakkal, illetve bántalmazással többször arra kényszerítette, hogy vele szexuális cselekményeket végezzen – írta a vádhatóság.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottat idén nyáron folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, kapcsolati erőszak, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért tizenkét év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett, míg az ügyészség az ítélet helybenhagyására tett indítványt. A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla jogerős ítéletével a vádlott büntetését tíz év fegyházbüntetésre enyhítette.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment