Hackerek egy amerikai áruházlánc 70 millió ügyfelének adatait lopták el

Hackerek 70 millió ügyfél adatai szerezték meg a Target amerikai üzletlánc feltört számítógépes adatbázisából – közölte pénteken weboldalán a CNN hírtelevízió.

A Target korábban arról tett bejelentést, hogy behatolók a hálaadás napját követő karácsonyi bevásárlási szezon idején mintegy 40 millió vásárló bankkártya-adataihoz jutottak hozzá. Most kiderült, hogy az adatlopás korábbi ügyfeleket is érint és a számítógépes betörők a vásárlók lakcímét, telefonszámát és e-mail címét is megszerezték.

Az áruházlánc közölte, hogy az érintetteket igyekszik e-mailben értesíteni és figyelmeztetni őket, hogy ne válaszoljanak az olyan üzenetekre, amelyek látszólag a Targettől érkeztek. Gregg Steinhafel, a kiskereskedelmi hálózat vezérigazgatója sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt.

A Target bejelentette, hogy az ügyfeleket nem terheli majd felelősség az ellopott adataikkal történő esetleges visszaélések miatt. A lánc egyéves ingyenes hitelellenőrzést és a személyazonosság-lopás elleni védelmet kínált fel az Egyesült Államokban található üzletei vásárlóinak. A programhoz a következő három hónapban lehet csatlakozni.

A Target üzleteinek forgalma az ünnepi bevásárlási szezonban 2-6 százalékkal esett vissza az adatlopásról szóló bejelentést követően — írja az MTI.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment