Három kütyü, amit ne hagyj otthon, ha kirándulni mész!

powerbankBár a nyártól fájdalmas búcsút vettünk, ez azonban nem jelenti azt, hogy a sarokban kucorogva kellene szomorkodni jövő júniusig, hiszen itt az ősz, a túrázások ideje! Végre nem kell a hőséggel dacolni, a kellemes őszi napsütésben pedig remek kikapcsolódás a kirándulás. Mielőtt azonban elindulnál, ne felejtsd el bekészíteni a hátizsákba a következőket.

Powerbank

Egy okostelefon manapság a túrázáshoz is nélkülözhetetlen – no nem azért, hogy menet közben végig chatelj vagy a közösségi oldalakat böngészd – hanem azért, mert segít tájékozódni az erdőben, városnézés közben rákereshetsz a közeli éttermekre, élelmiszerboltokra, emelett fényképeket és videókat készíthetsz.

Sajnos ez a sok minden alaposan igénybe veszi a készülék akkumulátorát, ezért ha nem akarod, hogy még a nap vége előtt beadja a kulcsot, akkor tarts magadnál készenlétben egy powerbankot!

Ezzel a nagy teljesítményű, hordozható akkumulátorral bármikor adhatsz egy kis plusz “löketet” a mobilodnak, így az bőven kihúzza a nap végéig. Válassz egy szimpatikus powerbankot a Tok-Shop.hu kínálatából, és utána már csak arra kell ügyelned, hogy használat előtt feltöltsd és bepakold a táskádba!

Szelfibot

A legszebb pillanatokat mindig érdemes megörökíteni, hogy az emlékük fennmaradjon az utókornak; milyen jó, hogy manapság már ehhez sincs szükség másra, mint egy mobiltelefonra! És mivel a készülék mindenkinek folyton ott lapul a zsebében, ezért bármikor lehet lőni egy-egy fotót vagy videót.

De ha nem csak a csodás őszi tájat vagy a felkeresett nevezetességeket szeretnéd lencsevégre kapni, hanem csoportképeket is készítenél, akkor mindenképp lapuljon a hátizsákodban egy szelfibot!

Ezt az eszközt mintegy a karod meghosszabbításaként használhatod, így az egész társaság kényelmesen ráfér a képre és még a mögöttetek elterülő táj sem marad le! A szelfibotok ráadásul teleszkópos kialakításúak, így összecsukva kis helyen is elférnek. Az exponáló gomb vagy a távirányító segítségével pedig nem kell a telefon kijelzőjét használnod a képek elkészítéséhez.

Aktivitásmérő okosóra

Ha a mozgás és a sport fontos szerepet tölt be a mindennapjaidban, akkor abban sincs semmi meglepő, ha szeretnéd tudni, hány lépést teszel meg egy-egy túra során, az nagyjából hány kilométernek felel meg, és persze mindeközben hány kalóriát égettél el. Ezekre a kérdésekre pedig mind választ ad egy okosóra!

A csuklódra helyezett kütyü méri a lépéseid számát, a pulzusodat, a megtett távolságot, ebből pedig kiszámolja, hogy megközelítőleg mennyi energiát használtál el. Még hogy a túrázás nem sport? Ilyet csak az mond, aki még nem mérte le, hogy egy-egy több órás kirándulás során mennyi kalóriát képes elégetni a testünk. Az eredmény igencsak meglepő lehet.

Egy okosórának azonban a hétköznapokban is nagy hasznát veheted, hiszen jelzi a mobilodra érkező értesítéseket, monitorozza az alvásodat és figyelmeztet, ha túl sokáig vagy inaktív.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment