Idén is az NKE rendezi az OTDK had- és rendészettudományi szekcióját

Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), a Ludovika Campus-projekt keretében felújított Ludovika szárnyépületeA Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara (NKE HHK) ad otthont a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) had- és rendészettudományi szekciójának.

Az NKE közleménye szerint az április 19. és 23. között, online formában zajló eseményen 19 tagozatban mutatkozhatnak be a tudományos pályára vágyó egyenruhás és civil hallgatók. A szekcióba hét felsőoktatási intézmény 14 karának hallgatói összesen 182 pályamunkát nyújtottak be.

A konferencián olyan tagozatokban mutatkozhatnak be a hallgatók, mint például a kiberbiztonság, a kriminológia, a kriminalisztika, a haditechnika, a haderőfejlesztés, valamint a pilóta nélküli légijárművek és a robotika. Emellett szó lesz többek között a nemzetközi kapcsolatokról, a biztonság- és védelempolitikáról, a hadtörténelemről vagy a katasztrófavédelemről. Olyan aktuális témákról is lehet majd hallani az eseményen, mint a home office kiberbiztonsági kihívásai, a mesterséges intelligencia fejlődési tendenciái, a Szkripal-ügy, a terrorizmus anatómiája vagy az orosz hibrid hadviselés tömegkommunikációs vonulata Ukrajnában – fejtették ki.

A szervezők online kerekasztal beszélgetésekkel, had- és rendészettudományi kvízzel, pályaorientációs beszélgetésekkel és különböző vetélkedőkkel is várják a résztvevőket, akik egy virtuális campus látogatáson is részt vehetnek. Az OTDK szekcióüléseit követően az első helyezettek közül ötvenen Pro Scientia Aranyérmet, míg az intézmények által jelölt, tartósan kiemelkedő tehetséggondozó munkát végző oktatók közül 58-an Mestertanár Aranyérmet nyerhetnek el.

Az OTDK történetében 2009-től létezik a had- és rendészettudományi szekció, amelyet 2017-ben szintén az NKE rendezett meg, akkor a Rendészettudományi Kar adott otthont a konferenciának.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment