Komputertomográfiás csomagröntgent dob piacra a Smiths Heiman

A 6040-es sorozat új generációja a számítógépes rétegvizsgálatot hozza az ellenőrzőpontokra — jelentette be a készülék magyarországi forgalmazója, a Z&Z Biztonságtechnika Kft.

Idén jelenik meg egy új röntgenberendezés a Smiths Heimannál ami már CT (computer tomográfia) technológiát alkalmaz. A HI-SCAN 6040 CTiX a Smiths Heimann első olyan biztonsági röntgenberendezése, amely a CT technológiát alkalmazza az utasellenőrző pontoko.

A számítógépes rétegvizsgálat módszere hatékonyabbá teszi a kézipoggyászokban elrejtett robbanóanyagok és eszközök felkutatását, emellett növeli a biztonsági röntgenrendszerek működési hatékonyságát is. Úgy emeli magasabb szintre a biztonsági átvizsgálást és ellenőrzést, hogy a felhasználók elégedettsége, az átvizsgáltak komfortérzete tovább javul. Az új technológia megfelel az ECAC, a TSA és más szabályzó hatóságok elvárásainak is.

A Smiths Heimann az új HI-SCAN 6040 CTiX csomagröntgent alávetette a „Kézipoggyász Robbanóanyag Detektálási Rendszer EDS CB3” szabvány teszteljárásainak. Az EDS CB3 minősítésű rendszereknél már nincs szükség arra, hogy az elektromos berendezéseket vagy a palackozott folyadékokat az utasok kivegyék a kézitáskáikból, így a csomagátvizsgálás hatékonysága, sebessége és az eljárás kényelme egyszerre nőhet.

Az utasélmény növelése mellett alkalmazói szempontból további előnyökkel is jár: stresszmentesebb, ugyanakkor hatékonyabb ellenőrzési folyamat, kevesebb csomagtálca használata, tehát kevesebb átvizsgálandó tétel utasonként. Mindemellett a nagy sebességű szállítószalag is jelentősen növeli az ellenőrzőpontok utasátbocsájtó képességét. A HI-SCAN 6040CTiX a Checkpoint.Evoplus Management Platformba integrálható, így a központosított képkiértékelés segítségével az utasellenőrző pont még gyorsabb kézipoggyász ellenőrzést, azaz magasabb utas áteresztő képességet biztosít.

A HI-SCAN 6040 CTiX várhatóan 2017 októberétől rendelhető.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment