Lefokozták a TMRSZ főtikárát

Folytatólagosan elkövetett bujtogatás miatt jogerősen lefokozták Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkárát – adta hírül a HVG.hu. Az immár nyugdíjas rendőr így elvesztette alezredesi rendfokozatát.

A lap értesülései szerint Szima Judit még nem tud a Fővárosi Ítélőtáblán ma meghozott ítéletről, ami az első fokon meghozott bírói döntést hagyta jóvá.

A TMRSZ tavaly május 18-án együttműködési megállapodást írt alá a Jobbikkal, azzal a céllal, hogy a párt a jövőbeli politikai programjaiban a rendőr szakszervezet javaslatait is figyelembe véve dolgozza ki a rendészeti kérdések megoldását.

Mivel érdekvédelmi szervezet nem kötelezheti el magát politikai szerveződés mellett, az egyezség nagy port vert fel, a belügyminiszter vizsgálatot rendelt el, illetve a társadalmi szervezetek felügyeletét ellátó ügyészség is össztűz alá vette a szerződést. A bírósági döntés nyomán Szima a TMRSZ nevében felmondta a megállapodást. Állítólag azért, mert megromlott a párt és az érdekvédelmi szervezet vezetői közötti viszony, ám a HVG.hu érdeklédésére ezt a főtitkár tagadta.

Eközben Szima Judit ellen bujtogatás miatt is vádat emeltek, mondván, a főtitkár több, a szervezet honlapjára kikerült cikkben támadta a rendőri vezetőket. A katonai ügyészség három írás miatt indított eljárást, Szimát a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa idén áprilisban bűnösnek találta ezért pénzbüntetésre és lefokozásra ítélte őt.

Forrás: Hvg.hu
Fotó: tmrsz.hu

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment