Lightfinder technológiát használnak az új Axis fix hálózati kamerák

Az Axis Communications, a hálózati videoeszközök globális piacvezetője szeptember 24-én bemutatta a sikeres és megbízható P13 sorozat új tagjait.

AXIS P1346-P IRIS kamera (fotó: AXIS)

 

 

A legújabb technológiák alkalmazása – beleértve a Lightfindert is – nagymértékben javította a kamerák képminőségét és képfeldolgozási teljesítményét. Az AXIS P13 hálózati kameramodellek elérhetők kül- és beltéri konfigurációban, és szinte minden telepítési szituációban jól alkalmazhatók, beleértve az alacsony megvilágítású helyszíneket. Az új műszaki megoldásoknak köszönhetően a kamerák kiválóan felhasználhatók városi térfigyelési feladatokra, a közlekedésben, a kiskereskedelemben, oktatási intézményekben, továbbá a banki és ipari szektorban is.

„Az AXIS Q16-ban már megismert fejlett technológiákat alkalmazzuk az AXIS P13 sorozatban, így tovább javítottuk a képminőséget. Az AXIS P13 sorozat korábbi tagjaival megegyező külső méretek, azonos objektívcsatlakozások lehetővé teszik, hogy felhasználóink könnyen fejlesszék vagy bővítsék meglévő rendszereiket. Az új kamerák nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkeznek, melynek sokkal fejlettebb képfeldolgozás az eredménye. Továbbá beépítettünk soros portot is, ami lehetővé teszi forgózsámolyok csatlakoztatását, a kamerák távvezérelt mozgatását” – mondta el Erik Frännlid, az Axis Communications termékmenedzsmentért felelős igazgatója.

Az új AXIS P1354 és kültéri változata, az AXIS P1354-E egy csúcskategóriás 1/3” méretű szenzornak köszönhetően 720p HDTV képet biztosítanak. Az AXIS P1353 és kültéri változata, az AXIS P1353-E pedig SVGA felbontású.

Az AXIS P13 sorozatú kamerák az ADP (Axis Development Partner Program) eredményeként együttműködnek a legtöbb gyártó videomenedzsment alkalmazásaival, továbbá természetesen az Axis Camera Stationnel. A kamerákban külső fejlesztők intelligens alkalmazásai futtathatók az Axis Camera Application Platform használatával, továbbá támogatják az AXIS Video Hosting System szolgáltatásokat és az ONVIF specifikációkat az egyszerű rendszerbe illesztés érdekében.

Az új modellekben microSD/microSDHC kártyafoglalat is helyet kapott a rögzítéshez. A kamerában történő rögzítés esetén a felhasználók az ingyenes AXIS Camera Companion szoftverrel távolról könnyedén tekinthetnek bele a felvételekbe, és menedzselhetik a rendszert (helyszínenként 16 kameráig). Az AXIS P1353/-E és az AXIS P1354/-E kamerák rendelkeznek soros porttal is, így vezérelhetnek forgózsámolyt vagy egyéb eszközöket. Gyorsan és könnyen telepíthetők a távolról állítható fókusznak és zoomnak köszönhetően, a beépített pixelszámláló funkció pedig segít a látószög megfelelő felbontást biztosító beállításában. A kamerák a szabványos és környezetbarát PoE táplálással működnek, így egyetlen hálózati kábelt használva továbbítják az információt és kapják a tápellátásukat. Igaz ez az extrém hőmérsékleti tartományokra (-40°C–+50°C) tervezett kültéri modellekre is.

A kamerák várhatóan 2012 negyedik negyedévétől lesznek kaphatók az Axis disztribútorainál.

Forrás: Biztonságpiac.hu

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment