Lopta a táskát a becsületlen megtaláló

Becsületlen_500
A rendőrségtől még aznap visszakapta értékeit a károsult (Fotó: police.hu)

Az ózdi férfi ellopott egy táskát, aztán azzal vitte be a rendőrségre, hogy találta azt. Az idős sértett még aznap visszakapta ellopott értékeit a rendőröktől.

Lopás gyanúja miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen. A tényállás szerint az egyik élelmiszerüzletben december 8-án 16 óra után néhány perccel egy idős sértettől eltulajdonították a rövid időre őrizetlenül hagyott táskáját.

Az ügy érdekessége, hogy az ózdi kapitányságon még aznap este jelentkezett egy helyi férfi, miszerint talált egy táskát és szeretné azt leadni. A sértett által elmondottakból viszont az derült ki, hogy a táskában az iratok mellett közel 90 ezer forint is volt, amely azonban a leadáskor már hiányzott.

A „becsületlen megtaláló” végül beismerő vallomást tett, amiben többek között elmondta, hogy a pénz a lakásában van. Az idős sértett még aznap visszakapta a rendőröktől az ellopott értékeit. Ezt követően az Ózdi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást H. László 33 éves helyi lakossal szemben – adta hírül a police.hu.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment