Meghalt egy autóban hagyott kétéves kislány

gyermek-auto-forrosagSzörnyű tragédia történt szerdán Nyitrán – véletlenül arra járó emberek vették észre a gépkocsiban bezárt két éves mozdulatlan kislányt.

A nyitrai Janko Kráľ utcában borzasztó módon halt meg egy alig két éves kislány. A helyszínre riasztott orvos szerint a leállított Volkswagen gépkocsiban a gyermek több órát is szenvedhetett, mielőtt megfulladt. Mint kiderült, az egyik nagyszülő felejtette unokáját a gépkocsiban: bölcsődébe akarta vinni, de megfeledkezett a kislányról és a munkahelyére ment dolgozni.

A mentőszolgálat szóvivője szerint a kislány édesanyja a helyszínre érve összeesett — írja az ujszo.com.

Szakértők szerint egy bezárt autóban húsz perc alatt negyvenhárom fokos hőség alakulhat ki már akkor is, ha a kinti hőmérséklet csak huszonhat-huszonhét fok. Egy olyan napon pedig, amikor harminc-harmincöt fok van, akár tíz perc alatt hetven fokosra is forrósodhat az autó belseje. Ha egy síró csecsemőt vagy kisgyermeket találunk egy bezárt autóban, először késlekedés nélkül értesítsük a rendőrséget (a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén) és a mentőszolgálatot. Ne vesztegessük az időt arra, hogy megkeressük a szülőket. Ha ilyen helyzetben módunkban áll a babát kivenni a gépjárműből, azonnal helyezzük hűvös, árnyékos helyre az orvosi segítség megérkezéséig. Érdemes ilyenkor hideg vizes törölközővel törölgetni, legyezgetni, vagy akár hideg vizes lepedőbe csavarni.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment