Megkapta a környezetvédelmi engedélyt a VOLT

Minden akadály elhárult a VOLT Fesztivál megrendezése elől, miután a rendezvény megkapta a környezetvédelmi engedélyt is.

Beindult a fesztiválszezon - A kép illusztráció! (fotó: MTI)

 

 

A regionális környezetvédelmi felügyelőség csütörtökön visszavonta a VOLT fesztivál idei megrendezését veszélyeztető határozatát – közölte a Kisalföld.

A lap információi szerint az idén huszadik évfordulóját ünneplő VOLT azért nem kapta meg a regionális környezetvédelmi felügyelőség engedélyét, mert a rendezvény megtartása nem egyeztethető össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával. A VOLT Fesztivál egyébként jövő kedden kezdődik.

A környezetvédelmi engedélyre azért is volt szükség, mert a terület a Soproni Tájvédelmi Körzethez tartozik, illetve Natura 2000 védelem alatt áll. A kedden kelt elutasító határozatot egyebek mellett azzal indokolták, hogy a vendégeknek kialakított kemping területén védett állatfajok is élnek, amelyeket zavarna a zaj és a tömeg, ráadásul “lehetnek olyan madárfajok, amelyeknek pótköltése zajlik”.

Mint azt a Biztonságpiac.hu-nak azóta a fesztivál illetékesei is megerősítették, a VOLT időközben megkapta a környezetvédelmi engedélyt, így a fesztivál megrendezése elől minden akadály elhárult.

Forrás: Biztonságpiac.hu/Kisalföld/MTI

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment