Miért válassz napvitorlát?

napvitorlawebshop.huSokféle külső árnyékoló létezik, közülük a legnépszerűbb napjainkban a napvitorla. Összehasonlítva más lehetőségekkel, azonnal szembetűnnek előnyei, és mivel ma már léteznek igazán dizájnos napvitorlák is, egyértelmű, miért válasszuk ezt a terméket a napellenző vagy a napernyő helyett.

Milyen napvitorlák léteznek?

Ha szétnézünk a Napvitorla webshop kínálatában, láthatjuk, hogy hányféle típus kapható: van vízáteresztő és vízálló is. A napvitorla rögzítése sem olyan nagy ördöngösség, de azért a szakszerűségre oda kell figyelni.

A napvitorla lehet mozgatható vagy fix. A mozgatható változat hasonló a napellenzőkhöz: itt a vászon egy falra rögzített csőtengelyre tekerhető fel, amit kézzel vagy motorosan is működtethetünk.

Ez a típus kissé magasabb áron szerezhető be, és inkább nagyobb vendéglátóhelyek, szállodák erkélyén, teraszán találkozhatunk velük. Akkor érdemes alkalmazni ezt a verziót, ha magasság vagy egyéb ok miatt nem megoldható, hogy a napvitorlát bevonjuk viharos idő esetén.

Az otthonokban használt fix rögzítésű napvitorla kedvező áron kapható, és a telepítés után is könnyen le- és felszerelhetjük a rögzítőszerkezettel. Amikor borúsabb, szelesebb az idő, vagy jön a tél, akkor gondoskodjunk a behúzásról, hogy ne essen a termékben kár.

Vízáteresztő vagy vízálló legyen a napvitorla?

Sokan azt gondolják, hogy a vízálló napvitorla lesz a jó választás, ám ez nem mindig van így. Egyes esetekben különösen hasznos, hogy a jó vízáteresztő képességű, HDPE anyagú változatot választjuk.

Gondoljunk csak bele! Ezen nem áll meg a víz eső után, így nem árt az anyagnak. Könnyebben tisztítható, takarítható egy vízáteresztő napvitorla. Ha medence fölé tesszük, akkor mindenképpen ezt a típust válasszuk, hiszen a nehezen elérhető helyen sokkal körülményesebben szabadulhatunk meg a napvitorla tetején felgyülemlett esővíztől.

Ma már igen sokféle színben és méretben érhetők el jó minőségű napvitorlák, a Napvitorla webshopban például háromszög és négyszög alakúak is kaphatóak a következő színekben:

  • antracitszürke
  • grafitszürke
  • homok
  • világos bézs
  • világos homok

Igazán szép látványt nyújt az is, ha többet feszítünk ki egymás mellé, így nagyobb területet is védhetünk a tűző naptól.

Napvitorla kontra többi árnyékoló

Ha még mindig nem vagy benne biztos, hogy mit válassz árnyékolónak az erkélyedre, teraszodra, akkor álljon itt egy rövid összehasonlítás. A napernyők és napellenzők jöhetnek még szóba: de ezekkel szemben sokkal több előnye van a napvitorlának.

Egyrészt a napvitorla bármely, jól kialakított helyen felszerelhető, például medence vagy homokozó fölé is, míg a napellenző és a napernyő nem.

A lefedni való terület mérete sem lehet akadály, hiszen ahogy említettük, a több, egymás mellett elhelyezett napvitorla nagyon esztétikus.

A napernyő bár olcsó, de nem praktikus megoldás sok esetben, míg a napellenző beszerzése, felszerelése sok költséggel jár.

Ha végiggondolod ezek után, hogy melyik árnyékolástechnika a legpraktikusabb és a legszebb, belátod, hogy a napvitorla mellett érdemes dönteni.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment