Az otthoni élelmiszerkészletünk gyakran megcsappan, ami hátrányt jelenthet, ha szeretnénk valamit gyorsan főzni, de szinte semmilyen alapanyag nincs a kamrában. A rohanó tempójú világunkban sokszor nem jut elegendő időnk arra, hogy egy nap minden teendőnket elvégezzünk és a bevásárlás sem mindig jön össze pontosan akkor, amikorra tervezzük.
Ebben a cikkünkben adunk néhány tippet, milyen tartós élelmiszereket érdemes betárazni, ha azt szeretnénk, hogy mindig legyen alapanyag egy gyors vacsora vagy ebéd elkészítéséhez. Ha kiváló minőségű alapanyagokat keresünk, böngésszük át a Patikamra tartós élelmiszer kínálatát, ahol számtalan termék között válogathatunk, kedvező árakon.
Hüvelyes alapanyagok
Olyan száraz hüvelyes alapanyagokat, mint például a bab, a csicseriborsó vagy éppen a lencse érdemes a kamrában tartani. Ezek hosszú ideig elállnak, és pillanatok alatt összeüthetünk belőlük egy finom főzeléket, de salátáknak és leveseknek is tökéletes alapanyagai. Ásványi anyagokban gazdagok, igen jó fehérjeforrásként szolgálnak a szervezetünk számára, és ízletes fogások készülhetnek belőlük.
Kozervek
Legyen szó bab-, hal- vagy éppen húskonzervről, ezek hosszú évekig elállnak a polcon. Egy löncshús konzervből isteni paradicsomos mártással nagyon jó feltétet készíthetünk a spagetti tésztára, de akár önmagában is elfogyaszthatjuk. Ha hirtelen van szükségünk arra, hogy a semmiből varázsoljunk valamit az asztalra, akkor a konzervek többsége nagyon szuper alapanyagként szolgál.
A zöldséges és halas konzervek előkészítés nélkül, önmagukban is nagyon finomak lehetnek tízóraira vagy éppen egy délutáni fogásnak, amíg elkészül a vacsora. A zöldségekkel készített konzervek igen táplálóak és ízletes feltétként is szolgálhatnak a főmenühöz. Egy gyorsan elkészített csirkepörkölt mellé egy babsaláta konzerv szuper párosítás lehet.
Tészták minden mennyiségben
A tészta az egyetlen olyan alapanyag, amiből soha nem tudunk elegendőt tárolni. Bármilyen ételt is készítünk, a tészta tökéletes köret lehet, legyen szó pörköltről, bolognairól vagy egy finom húslevesről. A rizs vagy a kuszkusz hasonlóképpen jó választás, ha a tésztát kevésbé preferáljuk köretként. A lényeg, hogy bármelyiket is szeretjük, mindig legyen belőle otthon elegendő mennyiség, hogy ne kelljen főzés előtt vagy közben a közértbe futnunk érte.
Gabonafélék és magvak
Ízlés kérdése, de nagyon sokan szeretik az olyan gabonaféléket, mint a kukoricapehely, az árpa vagy a köles. Ezekből ízletes reggelit készíthetünk pillanatok alatt, csak egy kevés joghurtra vagy tejre van szükségünk. Szárított gyümölcsökkel és magvakkal tehetjük még kellemesebbé az ízvilágukat, és igazán egészséges, laktató reggelit kreálhatunk magunknak a nap indításaként.
Vásárlási tipp
Ha szeretnénk mindent egy helyen, az otthonunk kényelméből megvásárolni, keressük fel a Patikamra webáruházat, ahol számtalan tartós élelmiszert is találunk nagy választékban és gyors házhozszállítással.