NAV: nagy fogás Udvarnál

NAV-cigarettaA Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Udvar térségében 434 doboz adózatlan cigarettát és két szerb rendszámot foglaltak le egy magyar rendszámú gépjármű rejtekhelyeiről. Az ügyben orgazdaság és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indult eljárás, valamint a pénzügyőrök ötmillió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

Udvarnál jelentkezett belépésre egy magyar rendszámú személygépkocsi, amelyben két szerb-magyar kettős állampolgár utazott. A NAV pénzügyőrei a határrendészek értesítése alapján átvizsgálták a gépkocsit és az átalakított gépjárműben a csomagtartó borítása, valamint a vezető ülés alatt, és a műszerfalban 434 karton magyar adójegy nélküli cigarettát és 2 darab szerb rendszámot találtak.

Megállapították, hogy a gépjármű egyedi azonosító jeleit engedély nélkül megváltoztatták. Erre utalnak az előkerült szerb rendszámok és egy szerb forgalmi engedély, valamint az, hogy a motortérben lévő alvázszámot átfestették, illetve az ablaküvegben található alvázszám nem egyezett a motortér egyik alvázszámával sem. Ezen kívül az ablaküvegben lévő rendszám sem volt ugyanaz, mint a gépkocsin lévő.

A pénzügyőrök az adózatlan cigarettát, illetve a szállítására használt gépjárművet lefoglalták, és orgazdaság elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, valamint egyedi azonosító jellel való visszaélés alapos gyanúja miatt a rendőrségen. A feljelentéssel egyidejűleg 5 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment