Nincs teljesíthetetlen feladat!

komfortplus.huEgy igazi mindenes. Nyáron hűt, télen fűt. Meleg vizet generál a lakásban élőknek, sőt még a medence vizének a felmelegítését is rábízhatod. Ugyanakkor gazdaságos, környezetbarát. A tetejében olyan halk, hogy még a zümmögését se hallani. Nem egy képzeletbeli hős tulajdonságairól beszélünk, hanem a hőszivattyúról.

Minden egy kézben

És tényleg, mint a fantasztikus képességekkel megáldott szuperhősök: földből, vízből, levegőből képesek energiát teremteni a Komfort Plus hőszivattyú gárdájának tagjai. Igazi zöldenergiát termelnek, amivel nem sérül a környezet, nincs károsanyag-kibocsátás és még biztonságos is.

Nem elhanyagolható, hogy a hőszivattyús fűtés jelentősen növeli az ingatlan értékét. A berendezések kifejezetten hosszú időtartamra szólnak, használatukkal megszűnik a szolgáltatóknak való kiszolgáltatottságod, és nem utolsósorban állami támogatás is igénybe vehető a rendszer kiépítésére. 

A modern, új építésű házak esetében alapkövetelmény a korszerűség és az energiahatékonyság. Ezen kihívások teljesítése mellett kötelezte el magát a Komfort Plus. A társaság a fő tevékenységi irányvonalát a hőszivattyús klímaberendezések telepítési, karbantartási, javítási munkálataiban határozta meg.

Egyedi megoldások egyedi igényekre

A felhasználók egyedi igényeinek megfelelően többféle hőszivattyú módozat közül lehet választani. 

  • Levegő-levegő hőszivattyú: a levegőből építkezik, és annak is ad tovább. Ennek megfelelően leginkább klímaként funkcionál. Fűtés gyanánt inkább kiegészítéseként, illetve az átmeneti időszakban ajánlott a használata. 
  • Víz-víz hőszivattyú: A legstabilabb, ugyanakkor sok fejtörést okozó variáció. Hazánkban a víz keménysége, illetve a jogszabályok miatt a kivitelezése akadályokba ütközhet.
  • Levegő-víz hőszivattyú: Könnyen telepíthető és környezetbarát. Ha a fűtés az elsődleges feladat, akkor ez a forma a legtökéletesebb, ugyanakkor ellátja a melegvíz-ellátást is. Padlófűtéssel, illetve radiátorral variálva kényelmes, fenntartható fűtésrendszer alakítható ki. 
  • Talajkollektor: a földfelszín felső rétege hőenergiájának felhasználásával működik. Nagy külső területet igényel – a lakóház össz négyzetméterének háromszorosát -, és jelentős földmunkával jár a telepítése. A csövek alacsony talajrétegben történő lefektetése miatt a későbbiekben földmozgatás, fatelepítés már nem végezhető az adott területen.

Megrendelést előkészítő feladatok

Lakásunk korszerűbbé és gazdaságosabbá tételéhez nagyszerű választás a hőszivattyús rendszer. A megfelelő típus és teljesítmény kiválasztásához azonban tisztában kell lennünk lakásunk paramétereivel. Első lépésként egy épületgépész szakemberrel fel kell térképeznünk a már meglévő rendszereinket (radiátor, padlófűtés), valamint lakásunk adottságait (szigetelés, esetleges hőhiadak). Mindezen információk birtokában lehetséges csak meghatározni azt a teljesítménymennyiséget, ami otthonunk ellátásához, így a megfelelő hőszivattyús rendszer kiépítéséhez szükséges.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment