Súlyosbították egy idős nő kirablóinak büntetését Nógrád megyében

Bona-GyulaKilenc, nyolc, illetve öt év fegyházra súlyosbította a Balassagyarmati Törvényszék másodfokon annak a három férfinak a büntetését, aki gázpisztollyal megfenyegetett, majd a lakásában az ágyneműtartóba zárt és kirabolt egy idős asszonyt 2013 őszén Nógrád megyében – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője az MTI-vel.

Bóna Gyula elmondta: a vádlottak az előre kiszemelt házba a kerítésen átmászva, majd az ajtót berúgva jutottak be. Az idős asszonyt a halántékához gázpisztolyt nyomva megfenyegették, hogy megölik, ha nem mondja meg, hol tartja értékeit. Végül a nőt az ágyneműtartóba zárták, és több mint hárommillió forintnyi értékkel távoztak.

Az ügyészség fegyveresen és csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és a személyi szabadság aljas indokból elkövetett megsértése miatt 2014 decemberében emelt vádat az ügyben. Az első fokon eljáró Balassagyarmati Járásbíróság 2015 szeptemberében a három vádlottat nyolc, hét, illetve egy év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélte.

A főügyész közölte: az ítélet nem vált jogerőssé, mert a vádlottak részfelmentésért és enyhítésért, míg az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Bóna tájékoztatása szerint a Balassagyarmati Törvényszék mint másodfokú bíróság – az ügyészi fellebbezést alaposnak ítélve – kilenc, nyolc, illetve öt év szabadságvesztésre súlyosította a három vádlottra kiszabott büntetést.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment