Szerezz örömet magadnak az egészséged érdekében!

vagyaim.huAkár egyedül, akár pedig a pároddal együtt éred el, az orgazmus bizony az egészségedre is pozitívan hat. A lelki boldogságon kívül ugyanis az ilyen irányú tevékenységek a tested működését is előnyösen befolyásolják. Nézzük most meg, miért ilyen hasznos az orgazmus!

A kielégülés előnyei

Az bizonyára senki számára sem meglepő, hogy egy kiadós és mindkét fél számára örömteli együttlét után nyugodtabbnak, felszabadultabbnak, egyszerűen boldogabbnak érezhetjük magunkat. Ha szeretnél önállóan szert tenni ilyen páratlan élményre, vedd használatba a Vágyaim.hu webshopban kapható vibrátorok egyikét! Használatával egyenes út vezet a maximális kielégülésig.

Mi történik azonban biológiai értelemben egy szexuális együttlét és az orgazmus megélése alatt? Dopamin és oxitocin termelődik az agyunkban, amelyek a pozitív érzésekért felelnek. Nagy szereppel bírnak a párválasztásban, de a szülés során is. Az oxitocin ráadásul képes a stresszhormon, vagyis a kortizol szintjének csökkentésére. Ezért érezzük magunkat felszabadultnak, lazának, feszültségektől mentesnek és bátornak, miközben együtt vagyunk valakivel.

Az oxitoncinszint növelése és a kortizolszint csökkenése harmonikussá, kiegyensúlyozottá tesz. Ez pedig hosszú távon is kedvezően befolyásolja az egészségi állapotot. Így tehát kijelenthető, hogy kellemes és rendszeres szexszel az egészségünkért is sokat tehetünk.

Grátiszban immunerősítés és fájdalomcsillapítás

Nem elég, hogy az orgazmus csökkenti a stresszt és boldogabbá, fesztelenebbé tesz, bizony még az immunrendszerünket is erősíti. A fentiekben említett hormonok gyakori felszabadulása ugyanis az ellenálló képességet is alaposan megedzi. Ráadásul a kutatások azt is kimutatták, hogy szexuális izgalom és orgazmus hatására megnő a vérben a fehérvérsejtek száma, amelyek pedig a védekezésért felelősek.

Ez azonban még nem minden: a szex a fájdalomcsillapításhoz is hozzájárul. Azok például, akik migrénnel küzdenek, a fájdalom enyhüléséről számoltak be kielégülést követően. Az orgazmus jót tesz az alvásnak is. Azokat, akiket alvászavarok kínoznak, vagy nem megfelelő minőségű a pihenésük, egy kiadós együttlét garantáltan mély és pihentető álomba juttat majd.

Vibrátorral a fizikai és lelki egészségért

Most, hogy már tudjuk, mennyire fontos, hogy rendszeresen átéljük az orgazmus élményét, eljött az idő, hogy segítsünk azoknak, akik szeretnének önállóan a csúcsra jutni. Szerencsére nem feltétlenül kell partner ahhoz, hogy élvezzünk egy kiadós szexet. Szingliként egy vibrátor lehet a legjobb barátunk, de párok számára is roppant előnyös, hiszen segítségével egészen új szintre emelhetők az együttlétek. Ismerkedjünk meg önmagunkkal és a testünkkel, adjuk meg neki azt, amit megérdemel vibrátorral vagy anélkül!


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment