Szíria: az orosz védelmi tárca szerint sem voltak képesek az összes izraeli rakéta többségét lelőni a szíriai légvédelem

Több mint felét megsemmisítette a szíriai légvédelem annak a hetven izraeli légi és harcászati rakétának, amit az arab országra kilőttek – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az izraeli hadsereg csütörtökre virradóra, közép-európai idő szerint 0 óra 45 perc és 2 óra 45 perc között, a Golán-fennsíkon lévő állásainak tűz alá vételére hivatkozva csapást mért Szíria területére. Az akcióban az izraeli légierő 28 F-15-ös és F-16-os harci gépe mintegy 60 levegő-föld rakétát lőtt ki, ezenkívül Izraelből tíz föld-föld rakétát indítottak az iráni fegyveres erők és a szíriai légvédelem állásaira. Az orosz védelmi minisztérium szerint a rakéták több mint felét megsemmisítették, az okozott veszteségek felmérése még folyamatban van.

Mihail Bogdanov, az orosz elnök közel-keleti és afrikai megbízottja Oroszország aggodalmának adott hangot az Izrael és az Irán közötti feszültség fokozódása miatt, és annak csökkentésére szólított fel.

Mint mondta az izraeli-iráni “sajnálatos” csapásváltásokról szó esett Benjámin Netanjahu Vlagyimir Putyinnal folytatott szerdai moszkvai megbeszélésein is. A tisztségviselő szerint “az események veszélyes alakulása” eltereli a figyelmet az Iszlám Állam és az an-Núszra Front elnevezésű terrorszervezetekkel folytatott harcról, és negatívan befolyásolja a szíriai rendezés ügyét.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment