Új egyenruhát és új hajót kapott a dunai vízirendészet

Prohászka Richárd rendőr alezredes, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője beszél a dunai vízirendészet új egyenruháját és új hajóját bemutató sajtótájékoztatón a Kopaszi-gáton, a Dunai Vízirendészeti Rendőrőrsön 2021. július 23-án. Az új öltözék a kor követelményeinek megfelelő, külön előnye, hogy gyorsan száradó anyagból készült, jó hőelvezető, ami kifejezetten ideális a vízirendészeti feladatokhoz. MTI/Máthé ZoltánÚj egyenruhát és új hajót kapott a dunai vízirendészet – jelentette be a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője.

Prohászka Richárd a sajtótájékoztatón azt mondta: az új öltözék a kor követelményeinek megfelelő, külön előnye, hogy gyorsan száradó anyagból készült, jó hőelvezető, ami kifejezetten ideális a vízirendészeti feladatokhoz. Az alapvetően sötétkék-fehér öltözet a nyári időszakban rövidnadrágból és rövidujjú pólóból áll, a hűvösebb évszakokra hosszú nadrágot és hosszúujjú pólót, viharnadrágot és polárfelsőt is kapnak a vízirendőrök. A ruházat része egy olyan mentőmellény is, amely vízbe eséskor automatikusan felfújódik.

Az alezredes az új hajóról közölte: 8,5 méter hosszú, gumitestű, 400 literes az üzemanyagtartálya, 250 lőerős motorral van felszerelve és 70-80 kilométeres óránkénti sebességre képes. A hajó 12 személyre van levizsgáztatva, de szükség esetén 25 ember szállítására is alkalmas. Ezt a típust kifejezetten rendészeti és katonai feladatokra használják, alacsony oldalmagassága és a kapaszkodók segítik a vízből mentést.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment