A Nemzetközi Ombudsmani Intézet elnöke látogatást tett a büntetés-végrehajtásnál

Chris Field, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet (IOI) elnökeChris Field, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet (IOI) elnöke – Kozma Ákossal, az alapvető jogok biztosával együtt – látogatást tett a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán (BVOP), valamint a veszprémi börtönben.

A BVOP a közleményében azt írta, hogy az IOI elnökét Budapesten Schmehl János vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese fogadta, aki ismertette a hazai büntetés-végrehajtási szervezet alapvető feladatait, az elmúlt évek jelentős fejlesztéseit.

Field ezután a veszprémi börtönt kereste fel, ahol egyebek mellett a fogvatartási körülményekről, valamint a biztonsági és a reintegrációs szakterületek munkájáról kapott tájékoztatást – írták.

Úgy fogalmaztak: a szakmai kapcsolatok ápolása szempontjából mind az IOI, mind a büntetés-végrehajtási szervezet vezetése hasznosnak ítélte találkozót. A nemzetközi delegáció tagjai elismerően nyilatkoztak a büntetés-végrehajtási intézetben folyó szakmai munkáról, a kiemelkedő elhelyezési körülményekről, a biztonságtechnikai rendszerről és a fogvatartottakkal kapcsolatos bánásmódról – áll a közleményben.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment