A női okosórák top hárma – a legjobbak!

okosora.net, legjobb női okosórákEgyre több és több hölgy zárja szívébe a női okosórákat – ez amiatt lehet, mert az alkotók eltalálták, mit várnak el a nők egy ilyen eszköztől. A válasz: jó megjelenést és megfelelő funkció-összeállítást. Cikkünkből kiderül, mi jellemzi ezt a típust, és főleg, hogy melyek a legjobbak közülük.

Honnan ismerszik meg a női okosóra?

Nos, a leginkább a külsejéről. Szinte minden részletről kiabál, hogy kiket vesznek célba ezek a készülékek. Mivel a nők általában kisebbek, vékonyabbak a férfiaknál, kisebbek az óraházak, és keskenyebbek az óraszíjak.

A jellegzetességek másik része a “csajos” ízlést kívánja kiszolgálni. Ez megnyilvánul abban, hogy a dizájn kitüntetett jelentőségű. Emellett az óraházak és fémszíjak több színben elérhetők (például rózsaaranyban), mint a férfiak okosóráinál. Továbbá a fejlesztők a beállítható óralapokat is igyekeznek hozzáigazítani a célközönség ízléséhez.

A műfaj dobogósai

Lássuk hát, melyek voltak a legjobb női okosórák az Okosóra Blog szerint 2021-ben!

  • Smartic Ria

Megjelenésében rendkívül elegáns készülék a Smartic Ria. Tökéletes kör alakú fém háza nagyon vékony, és 1,1 colos IPS kijelzőt foglal magába, amelyen számtalanféle óralap jeleníthető meg. Menüje igen egyszerű, ikonos felépítésű, emiatt nagyon könnyen kezelhető. Az alapvető funkciók közül minden fontosabbat tud: az idő és dátum mellett jelzi a hívásokat és értesítéseket. Telefonnal összekapcsolva irányítható vele a mobil kamerája és zenelejátszója. Több sportfunkcióval is bír: vízállóságon kívül fel tud mutatni lépésszámlálást, pulzus- és aktivitásmérést, stoppert és sportmódokat.

  • Q4 Fit

Ez a kicsi, igen mutatós okosóra nagyon szép színekben vásárolható meg. Ennek a menüje is ikonos. A gyártó vásárláskor szilikon és fém szíjat ad vízálló órájához, a szíjak tehát cserélhetők. Viszonylag egyszerű beltartalmú okosóráról van szó: csak a legalapvetőbb funkciók érhetők el. Ilyen az idő kijelzése mellett az értesítések jelzése, a pulzusmérés, a lépésszámlálás. Nagy pozitívuma hosszú üzemideje: egyetlen töltés több napra ellátja energiával ezt a kompakt kis eszközt.

  • Smartic Q7

Ennek az okosórának nem a mérete a “legnőiesebb” része, mert az előzőeknél valamivel nagyobb. Azonban színválasztéka, magas minőségű kivitele, szépsége rendkívül meggyőzővé teszi megjelenését. Funkció-összeállítása szélesebb skálán mozog, mint a másik két eszköznél. Magyar menüben navigálhatunk benne, kijelzi az értesítéseket, és pulzusmérővel is ellátták. Ennek is cserélhető a szíja (szintén közös jellemző az előző órával, hogy ehhez is adnak ajándékba fémszíjat). Vízálló, és elérhetőek benne sportmódok. Ami még kiemeli a többi női okosóra közül, hogy ellátták mikrofonnal és hangszóróval is, így Bluetooth-on keresztül telefonálni is lehet vele.

Bármelyik is tetszik meg nekünk a női okosórák közül, ne szégyelljünk hosszasan válogatni, nézelődni, hiszen rendkívül széles a választék mind külsőt, mind belsőt tekintve. Érdemes addig keresni, amíg meg nem találjuk a hozzánk igazán illőt!


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment